20/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Έπειτα από την τοποθέτηση του Προέδρου του Σωματείου μας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στις 27/10 για την επαγγελματική αποκατάσταση 2.500 Εποχικοί Πυροσβέστες, άμεση ήταν η απάντηση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, αρχικά την ίδια ημέρα λίγες ώρες μετά με δελτίο τύπου που ανέβηκε στο fireservice.gr καθώς και με τη τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου του Π.Σ. κ. Αρτοποιού στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό

Μας ευχαριστεί το γεγονός ότι το Αρχηγείο έδειξε άμεσα ενδιαφέρον για τους 2.500 Εποχικούς Πυροσβέστες παρ’ όλα αυτά όταν γίνονται τέτοιου είδους τηλεοπτικές συζητήσεις καλό θα ήταν να υπάρχει και ο αντίλογος ώστε να μπορούν να απαντηθούν όσα εκ παραδρομής ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ μπορεί να ακουστούν.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως δεν μπορεί να παρακαμφθεί η διαδικασία του διαγωνισμού ώστε να απορροφηθούν οι Εποχικοί Πυροσβέστες στο Π.Σ.

❌️ 《ΛΑΘΟΣ》ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!

✅️ Καταθέτουμε στην ανάρτηση μας το ΦΕΚ 316 Γ/2020 όπου 180 άτομα απορροφήθηκαν ως ΠΠΥ, 《ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ》 και 《ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ》, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν μάλιστα, δηλαδή επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και επί Υπουργίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Να σημειωθεί ότι απορροφήθηκαν Εποχικοί Πυροσβέστες ως ΠΠΥ με ηλικία έως 73 χρόνων.

Η προκήρυξη ΔΕΝ είναι ο μοναδικός τρόπος για να προσληφθεί κάποιος για 12μηνη εργασία στο Π.Σ., είναι ΕΝΑΣ από τους τρόπους. Καταθέτουμε την πρώτη επίσημη πρόταση μας ώστε να δώσουμε έτοιμη τη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Η τροποποίηση σε άρθρα του νόμου 3938/11 και εφαρμογή του είναι κάτι το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ!

🎯 Το Σωματείο μας εργάζεται και είναι στη τελική ευθεία η επεξεργασία για μια δεύτερη πρόταση νόμου την οποία θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες αποδεικνύοντας έτσι πως το μόνο πρόβλημα που υπάρχει για την επαγγελματική αποκατάσταση 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών είναι πως δεν υπάρχει η θέληση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αλλά κυρίως δεν υπάρχει η θέληση από την ίδια την Κυβέρνηση!

Τελευταία Νέα