21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα ο κ. Τουρνάς;

📍 Γνωρίζετε ότι όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας βρίσκονται στα πεδία της μάχης από της αρχές Ιουλίου, διαδοχικά στα μεγάλα συμβάντα πυρκαγιών και εν συνεχεία στις μεγάλες πλημμύρες των περιοχών της Θεσσαλίας, χωρίς ξεκούραση προσφέροντας ατελείωτες ώρες υπερεργασίας;

📍Γνωρίζετε ότι την ώρα της μεγάλης μάχης με τα πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα κατά την διάρκεια της ο Έλληνας πυροσβέστης εργάστηκε όπως υπολογίζουμε από 14 έως 17 (24ωρα) το μήνα ο καθένας, ημέρα παρά ημέρα, απόρροια των συνεχόμενων Γενικών και Μερικών Επιφυλακών και με ανάκληση κανονικών αδειών δύο φορές την ίδια περίοδο “αδιαμαρτύρητα” συνειδητοποιημένοι και αποδεχόμενοι το γεγονός ότι πρέπει να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας;

📍 Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν ακούσαμε την προκλητική απάντηση του Υφυπουργού κ. Τουρνά, αρμόδιου για θέματα του Π.Σ. σε επερώτηση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Βουλή των Ελλήνων στις 25.09.2023, η οποία προκάλεσε οργή και αγανάκτηση σε όλους τους συναδέλφους μας.

📍 Ο Υφυπουργός που αν και βρίσκεται δύο ολόκληρα χρόνια στη θέση αυτή, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο παραμικρό τα εχέγγυα και τα όπλα, που του πρόσφερε η πολιτεία και αναφερόμαστε στο μεγάλο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ των 1,8 δίς ευρώ (απορροφητικότητα 1%!!)

📍 Ο Υφυπουργός που διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, συμπεριέλαβε το εποχικό προσωπικό στην συνολική οργανική δύναμη του προσωπικού, ενώ γνωρίζει ότι το Π.Δ. 79/2022 που ο ίδιος νομοθέτησε δεν το συνυπολογίζει, άρα αυτοαναιρείται από τις ίδιες τους τις πράξεις

📍 Ο Υφυπουργός που ενώ προχώρησε στην πρόσληψη 500 ατόμων στις ΕΜΟΔΕ δεν μπόρεσε να προνοήσει θεσμικά για την χρησιμοποίηση των συναδέλφων αυτών τους χειμερινούς μήνες, την ώρα που όλες οι Υπηρεσίας φωνάζουν για ελλείψεις σε προσωπικό ούτε βεβαίως και για το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον καθημερινά αποχωρήσεις προς συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού συναδέλφων.

📍 Όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος της αποκατάστασης των Εποχικοί Πυροσβέστες, σιγή ιχθύος! Ο Υφυπουργός που εγκλωβισμένος στον γυάλινο πύργο της οδού Κηφισίας, με μηδενικές επισκέψεις και επαφές στους χώρους εργασίας μας, χωρίς αυτονόητα να μπορεί να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Π.Σ.

Ο κ. Τουρνάς οφείλει να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και κινήσεις αντιμετώπισης των θεμάτων που προαναφέρουμε και έπειτα ας μας καλέσει να μιλήσουμε για οποιαδήποτε αλλαγή ωραρίου, καταθέτοντας και τις δικές μας απόψεις. Ειδάλλως καλό για τον ίδιο θα ήταν, για να σταματήσει να εκτίθεται συνεχώς, να πράξει το αυτονόητο όπως επιτάσσει το καθήκον του ως πρώην Αξιωματικός της ένδοξης Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Τελευταία Νέα