21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών όντας η μεγαλύτερη & αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική δύναμη Εποχικών Πυροσβεστών, αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί σχετικά με τη πορεία διαμαρτυρίας που ανακοινώθηκε από εργατικό σωματείο συναδέλφων για τη 1 Νοεμβρίου.

Αρχικά χαιρετίζουμε τη πρωτοβουλία αυτή. Είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε κινητοποίηση οργανώνεται που αφορά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας. Με έκπληξη μας όμως παρατηρήσαμε τη μακέτα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και αναφέρονται οι λόγοι της πορείας διαμαρτυρίας καθώς και η διαδρομή. Εύλογα μας γεννούνται ερωτήματα καθώς θεωρούμε ότι οι Εποχικοί Πυροσβέστες όταν κατεβαίνουν στους δρόμους πρέπει να έχουν ΕΝΑ και μοναδικό αίτημα! Την εργασιακή μας αποκατάσταση με 12μηνη εργασία!

1️⃣“Εκπαίδευση σε συνδρομή σε αστικού τύπου συμβάντα”

Σύμφωνα με το ΠΔ 38/20 οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες έχουν ανάλογα καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό. Κάτι το οποίο είναι και από τα βασικά μας επιχειρήματα όλα αυτά τα χρόνια σε συζητήσεις για το πόσο πολύτιμη είναι η εμπειρία μας όντας έτοιμοι πυροσβέστες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως απλά είναι μια λάθος διατύπωση και θα διορθωθεί καθώς η εκπαίδευση στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος είναι διαρκείς ώστε να αντιμετωπιστούν και οι αυξημένες προκλήσεις που έχουμε να διαχειριστούμε.

2️⃣“Μετακίνηση & Διανυκτέρευση στην Αθήνα”

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε άμεσα καθώς είμαστε βέβαιοι πως έχετε έρθει ήδη σε συμφωνία με τουριστικά πρακτορεία για την ενοικίαση πούλμαν ώστε να μετακινηθούν οι συνάδελφοι από Επαρχία ανά την Ελλάδα, σχετικά με το που θα είναι η βάση εκκίνησης των λεωφορείων αυτών ανά περιφέρεια, ποιο είναι το κόστος συμμετοχής ανά άτομο καθώς και αν έχετε προβεί σε κάποια συμφωνία με τις ναυτιλιακές ή αεροπορικές εταιρίες ώστε να υπάρξει κάποια έκπτωση στη τιμή των εισιτηρίων για τους συναδέλφους που θα ταξιδέψουν από τα νησιά. Επίσης να μας ενημερώσετε αν και με τι ποσό θα συμμετέχει το σωματείο σας στην ενοικίαση των πούλμαν καθώς με τη διανυκτέρευση που προτείνετε, η ενοικίαση 2 ημερών για αυτά θα εκτοξευθεί σε απαγορευτικό αριθμό που οι συνάδελφοι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Παρακαλούμε για την ταχύτερη ενημέρωση σας προκειμένου να ενημερώσουμε εγκαίρως τα μέλη μας ανά την Ελλάδα.

3️⃣“Ιατρική κάλυψη αντίστοιχη με των μονίμων συναδέλφων”

Μετά τη συνάντηση μας στις 3 Μαΐου με τον Υφυπουργό κ. Τουρνά, λύθηκε το ζήτημα που είχε προκύψει με την ιατρική περίθαλψη των Εποχικών Πυροσβεστών στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Θα θέλαμε διευκρινήσεις σχετικά με το τι ακριβώς προτείνουν οι συνάδελφοι ώστε να ξεκινήσουμε και εμείς από μεριά μας τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίτευξη των όσων προτείνουν οι συνάδελφοι.

4️⃣“Συνάντηση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Σύνταγμα και διανυκτέρευση.”

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση για συνάντηση στο Υπουργείο Κλιματικής & Πολιτικής Προστασίας. Όσοι όμως γνωρίζουν τη πόλη της Αθήνας και τη ζωή σε αυτή, θα γνωρίζουν επίσης πως η απόσταση μεταξύ του Αμαρουσίου όπου στεγάζεται το Υπουργείο μας μέχρι τη πλατεία Συντάγματος είναι 9 χιλιόμετρα. Για να καλυφθεί με τα πόδια αυτή η απόσταση μέρα μεσημέρι και με το κυκλοφοριακό χάος της πρωτεύουσας θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 ώρες. Αν συνυπολογίσουμε και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών οδηγών που θα βρίσκονται στους δρόμους για να μεταβούν στην εργασία τους ή οπουδήποτε αλλού τότε καταλαβαίνουμε όλοι πως θα ταλαιπωρήσουμε δίχως λόγο όλους αυτούς που είναι πλάι μας αυτή τη στιγμή με κίνδυνο να χάσουμε το δίκιο μας. Τους απλούς πολίτες δηλαδή. Οι Εποχικοί Πυροσβέστες είναι δίπλα στον πολίτη παρέχοντας τις υπηρεσίες τους και οι πολίτες έδειξαν ότι το εκτίμησαν όταν στη μεγαλειώδη πορεία που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών στις 21/9/2023 βούλιαξαν το Σύνταγμα με την παρουσία τους ενώ έγιναν ένα με εμάς φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δικαίων αιτημάτων μας.

5️⃣ Εκφράζουμε την ανησυχία μας σχετικά με τη προσέλευση των συναδέλφων όσο αφορά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Είναι ημέρα την οποία οι συνάδελφοι παρουσιάζονται στον ΔΥΠΑ ( πρώην ΟΑΕΔ ) ώστε να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας. Μας ανησυχεί επίσης πως η πληρωμή των Εποχικών Πυροσβεστών γίνεται στις 9 του εκάστοτε μήνα πράγμα που σημαίνει, αν αναλογιστούμε και το μικρό περιθώριο ημερών που επιλέξατε να αφήσετε για την ανακοίνωση της πορείας, πως δεν έχει γίνει προγραμματισμός των οικονομικών του κάθε συναδέλφου για ένα τέτοιο έξοδο.

🔥 Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών καλεί κάθε μέλος του να συμμετέχει στη πορεία διαμαρτυρίας διεκδικώντας το δίκαιο αίτημα για την επαγγελματική αποκατάσταση όλων των Εποχικών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα

Τελευταία Νέα