21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Σε μία δύσκολη περίοδο αμφισβήτησης των συνδικαλιστικών οργάνων, θεωρούμε ότι οι διαφανείς συνθήκες που φέρνουμε στο χώρο μακριά από παλιές πρακτικές, έχουν ανανεώσει για τα καλά την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

Η ανάγκη για ενότητα, διαφάνεια και αγώνες χωρίς κομματική ταυτότητα, οδήγησαν στη δημιουργία του ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π., ενός από τα ισχυρότερα πρωτοβάθμια Σωματεία στον χώρο της Πυροσβεστικής (εάν όχι το ισχυρότερο), αριθμώντας περισσότερα από 1.500 εγγεγραμμένα μέλη, αποτελούμενο αποκλειστικά από «ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ».

Εργαζόμαστε συνεχώς, αθόρυβα και μεθοδικά, χωρίς να κοιτάμε Σαββατοκύριακα, αργίες και καύσωνες, προκειμένου τα Μέλη μας να αισθάνονται ασφάλεια και στήριξη από το Σωματείο.

🎯 Στόχος μας, να γίνουμε στήριγμα για όλους τους Εποχικούς Πυροσβέστες με φιλότιμο και σθένος, μακριά από τις τακτικές αυτοπροβολής των παλαιών προσωποπαγών σωματείων, δημιουργώντας παράλληλα το απαραίτητο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με σκοπό να εξαλείψουμε τα κενά και τα λάθη του παρελθόντος, έτσι ώστε να καταφέρουμε την πλήρη επαγγελματική μας αποκατάσταση. Μονό τότε θα αισθανθούμε δικαιωμένοι!

Έπειτα από σκληρό αγώνα και στοχευμένες κινήσεις, κατορθώσαμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας, να συνεισφέρουμε ουσιαστικά σε μείζονα θέματα που απασχολούσαν τον κλάδο μας για πολλά χρόνια, με κυριότερα:

📍Την Επαναπρόσληψη συναδέλφων που τραυματίζονται σοβαρά εν ώρα υπηρεσίας

📍 Την Απόκτηση ανάλογων καθηκόντων με το Μόνιμο Προσωπικό.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και ευελπιστούμε πως υπάρχει όλη η καλή διάθεση από τη σημερινή ηγεσία, Πολιτική και Φυσική, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη των προηγούμενων Κυβερνήσεων, εξαιτίας των οποίων βρίσκονταν σε ομηρία οι παλιοί συνάδελφοι.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εκτός από τα υπάρχοντα οργανικά κενά, καλείται να καλύψει και τις θέσεις από τις ολοένα αυξημένες αρμοδιότητες και νέες αποστολές που αναλαμβάνει συνεχώς. Συνεπώς, υπάρχει επιτακτική́ ανάγκη για την άμεση απορρόφηση και αξιοποίηση μας από το Π.Σ., έτσι ώστε να επανδρωθούν οι Π.Υ. με έμπειρο προσωπικό, που έχει αποδείξει εμπράκτως την αξία του κατά τις τελευταίες αντιπυρικές περιόδους. Πληρούμε όλες τις προδιαγραφές και βρισκόμαστε στην καλύτερη ηλικία προκειμένου να προσφέρουμε στο Πυροσβεστικό Σώμα και την ελληνική κοινωνία!

❗Ωστόσο συνάδελφοι, εφιστούμε εκ νέου την Προσοχή σας.

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από συναδέλφους, που επιθυμούν τη διαγραφή τους από συγκεκριμένα κακόβουλα Σωματεία, και παρ’ ότι οικονομικά τακτοποιημένοι, οι Προέδροι των Σωματείων αρνούνται συστηματικά να προχωρήσουν σε διαγραφές Μελών.

Καθοδηγούμενες δυνάμεις που έχουν όφελος από την διαιώνιση της «εποχικότητας», χειραγωγούν συναδέλφους διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, με σκοπό να τους αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά μας προβλήματα και εν τέλει να μας οδηγήσουν σε διάσπαση δυνάμεων και αποδυνάμωση του στόχου μας. Επενδύουν στην διχόνοια μεταξύ μας, γι’ αυτό και ονειρεύονται μικρά και διάσπρατα σωματεία με αποδυναμωμενες φωνές. Πρόκειται για τους ίδιους κακεντρεχείς «συνδικαλιστές – αριβίστες» που έχουν κάνει τον συνδικαλισμό επάγγελμα, θέλοντας να διαιωνίσουν τις παθογένειες και τα προβλήματα, έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώνουν στο σύστημα εις βάρος μας. Είναι αυτοί που έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον καρκινοπαθούς συναδέλφου, αυτοί που κατήγγειλαν το συμβούλιο μεταθέσεων των Εποχικών, και που προσπάθησαν το 2020 να μπλοκάρουν την Σ.Σ.Ε. με κάθε μέσο (αλλά ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα), και συνάμα δηλώνουν έτοιμοι να καταγγείλουν έναν μελλοντικό διαγωνισμό αξιοποίησης των Εποχικών Πυροσβεστών ως αντισυνταγματικό.

⛔ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΝΩΝ= ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε τέτοιου είδους τυχάρπαστες και κακόβουλες ενέργειες, όπου ο μόνος τους στόχος είναι να είμαστε αιώνιοι Εποχικοί. Ας μείνουμε προσηλωμένοι στο έργο μας! Καλούμε όλους τους Εποχικούς συναδέλφους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στον αγώνα μας, έτσι ώστε ενωμένοι και με μία φωνή να διεκδικήσουμε τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την καθολική μας ένταξη & μονιμοποίησή μας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

🤝 ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ

Τελευταία Νέα