21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Δεκτή η “στήριξη” του Προέδρου της ΠΟΠΥΣΥΠ αλλά η υποκρισία έχει και τα όρια της

Από το 2019 και αμέσως μετά την ίδρυση του Σωματείου μας, η Ομοσπονδία μας είχε παραχωρήσει μία αίθουσα στα γραφεία επί της οδού Βούλγαρη 1 στην Αθήνα, ιδιοκτησίας της Γ.Σ.Σ.Ε.

Μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. που έλαβαν χώρα στις 5/11/22, με απόφαση του Προέδρου αυτής κ. Αλέξανδρου Φαραντάκη, αλλάχτηκαν οι κλειδαριές χωρίς να λάβουμε καμία επίσημη ενημέρωση και έκτοτε δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα γραφεία μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έκτοτε, το Δ.Σ. του Σωματείου μας προέβη σε αλλεπάλληλες προσπάθειες προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ώστε να μας επιστραφούν τουλάχιστον τα περιουσιακά μας στοιχεία, μεταξύ των οποίων και αντικείμενα απολύτως απαραίτητα για την πορεία μας (Η/Υ, τηλεβόας, πανό, πλακάτ, κτλ), που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου του 2023. Αντικείμενα αγορασμένα από το ταμείο του Σωματείου μας, δηλαδή από συνδρομές των αξιότιμων μελών μας, και που δυστυχώς θα χρειαστεί να ξανα-αγοράσουμε καθώς ο κ. Φαραντάκης συνεχίζει να βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες αρνούμενος να μας τα επιστρέψει, γεγονός που κάνει όλους εμάς να αναρωτιόμαστε τι σκοπό εξυπηρετεί η συγκεκριμένη ΑΡΝΗΣΗ και εάν πίσω από όλα αυτά υποκρύπτεται κάποια κρυφή επιθυμία του ίδιου να εμποδίσει την ομαλή οργάνωση της πορείας μας.

Όλα αυτά, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των υγειών σωματείων εντός και εκτός Ομοσπονδίας, όπου αμέσως μετά την ανακοίνωση της πορείας μας δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους στα δίκαια αιτήματά μας και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας το “πρόβλημα” έχει ονοματεπώνυμο και σε καμία περίπτωση δεν το συνδέουμε με υπόλοιπα μέλη σωματεία της ΠΟΠΥΣΥΠ τα οποία τιμούμε και σεβόμαστε για τον πολυετή αγώνα τους.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν για την “στήριξη” στον αγώνα μας και δεσμευόμαστε εάν ποτέ αποφασίσετε και εσείς να οργανώσετε κάποια πορεία για τους εποχικούς πυροσβέστες στο μέλλον που ξαφνικά τους αγαπήσατε, ότι θα τη στηρίξουμε.

Όταν θέλουμε να στηρίξουμε κάποιον κ. Φαραντάκη το δείχνουμε έμπρακτα, σηκώνουμε τα τηλέφωνα όταν μας καλούν, δεν μπλοκάρουμε νούμερα κινητών και account στα social media της ομοσπονδίας, απαντάμε στα μηνύματα, συνεισφέρουμε στον αγώνα και δεν κρυβόμαστε πίσω από τους έμμισθους γραμματείς για να αποφύγουμε τις ευθύνες μας.

Δεν εκπροσωπείτε κανέναν πλέον παρά μόνο τον εαυτό σας.

ΥΓ1: Η Γ.Σ.Σ.Ε. μπορεί να εκπροσωπεί ΜΟΝΟ υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου και γι’ αυτό το λόγο ΔΕΝ δύναται να παραχωρεί γραφεία σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί Μόνιμους και ΠΠΥ (οι οποίοι είναι υπάλληλοι Δημοσίου δικαίου). Ο λόγος που η ΠΟΠΥΣΥΠ διαθέτει ακόμα γραφεία από την Γ.Σ.Σ.Ε. είναι επειδή έχει εγγεγραμμένα μέλη Εποχικούς Πυροσβέστες.

ΥΓ2: Κάποιοι άνθρωποι τελικά φαίνεται πως με τις “κλοπές” και τις “υπεξαιρέσεις” έχουν αποκτήσει εθισμό, είτε πρόκειται για ψήφους είτε για υλικά αγαθά!

Τελευταία Νέα