29/05/2023

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Εκπρόσωποι του Σωματείου μας στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της 2ης ΕΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη

2h emak 1
2h emak 2
2h emak 3
2h emak 4
2h emak 5
previous arrow
next arrow

Με αφορμή τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της 2ης ΕΜΑΚ βρέθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Χαρδαλιάς. Εκπρόσωποι του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών ο Α.Ψαρόπουλος και ο Μ.Βαρσάμης είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Υπουργό για θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την εξέλιξή μας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν κυρίως την απορρόφηση μας σε βάθος χρόνου έως και το 2023, όπως ο ίδιος ανέφερε. Δοθείσης της ευκαιρίας του υπενθυμίσαμε το εργατικό ατύχημα που υπέστη συνάδελφος και μέλος του Σωματείου μας με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του δεξιού του χεριού εν ώρα υπηρεσίας. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να επανέλθει στα καθήκοντά του περιορίζοντας τις πιθανότητες της αποπομπής λόγω απώλειας της αρτιμέλειάς του.

Δυστυχώς ο κίνδυνος μη επαναπρόσληψης από το Σώμα ελλοχεύει για όλους τους συναδέλφους εποχικούς Πυροσβέστες, αφού τα κριτήρια που καθορίζονται από τη σύμβαση εξετάζονται αυστηρά κάθε χρόνο. Ο καθένας μας οφείλει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις από χρονιά σε χρονιά, κάτι που δεν ίσχυε σε παλιότερες συμβάσεις του Σώματος.

Τελευταία Νέα