21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Εξαίρεση ΠΠΥ & Εποχικών από τη Διαταγή για την αποζημίωση των οδοιπορικών

RemasterDirector_18da6b0cf

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και παράλληλα την απορία μας σχετικά με τη Διαταγή που εκδόθηκε στις 1 Αυγούστου 2023 με θέμα ” Οδοιπορικά έξοδα λόγο ανάκλησης αδειών “


⁉️ Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε πως η εν λόγω Διαταγή για αποζημίωση οδοιπορικών αφορά μόνο το Μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ η ανάκληση αδειών αφορούσε το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Πολλοί Εποχικοί Πυροσβέστες υποχρεώθηκαν να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες τους έχοντας μεγάλη οικονομική ζημία καθώς είχαν ήδη πληρώσει ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και λοιπά μεταφορικά.


📍 Ακόμα μια φορά βλέπουμε το πρόβλημα της ανομοιογένειας στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας καθώς και την ανικανότητα της Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων, για ένα τόσο απλό θέμα που απασχολεί τον θεσμό για πολλά χρόνια.


👨‍🚒 Εφόσον οι ΠΠΥ & οι Εποχικοί Πυροσβέστες ΔΕΝ εξαιρέθηκαν από την ανάκληση αδειών, ΔΕΝ θα έπρεπε να εξαιρεθούν και από τη σχετική διαταγή αποζημίωσης.


🎯 Ζητούμε όπως προβείτε σε διόρθωση της εν λόγω διαταγής, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτή οι ΠΠΥ και οι Εποχικοί Πυροσβέστες.

Τελευταία Νέα