21/07/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας πως καταλήξαμε σε συμφωνία με το γραφείο του γνωστού καθηγητή εργατικού δικαίου κύριου Μητρόπουλου για να αναλάβει τη μελέτη, την τροποποίηση και την τελική μορφή του νόμου 3938/11 ώστε αυτός να είναι προσαρμοσμένος σε όλα αυτά που ζητάει η κυβέρνηση. Είναι κάτι το οποίο και με τη σφραγίδα του έμπειρου εργατολόγου δε θα αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την απορρόφησή μας.

Το Σωματείο μας αν και με προσωρινή διοίκηση τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

▪️Υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

▪️Μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην επιτυχία της κατάκτησης επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

▪️Απευθείας συνομιλία δια ζώσης με πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης ώστε να γνωστοποιηθούν και να τεθούν σε διαπραγμάτευση τα αιτήματά μας, πόρτες οι οποίες είχαν κλείσει τους προηγούμενους μήνες δίχως επιστροφή.

▪️ Δικαίωμα περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία έπειτα από συνάντηση στις 3 Μαΐου με τον Υφυπουργό κ. Τουρνά. Σε αυτή τη συνάντηση μάλιστα, καταφέραμε να ενταχθούμε και μεις στο εκλογικό επίδομα, ενώ στην αρχή ήμασταν εκτός προϋπολογισμού.

▪️ Εξασφάλιση κονδυλίων με τριπλασιασμό σχεδόν των εξαιρέσιμων, αργιών και νυχτερινών ωρών, κάτι που έβαλε τέλος στην απλήρωτη εργασία.

▪️Μεγαλειώδη πορεία με στήριξη και παρουσία χιλιάδων συναδέλφων και πολιτών αλλά και στήριξη από την Ομοσπονδία μονίμων Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και σύσσωμων σχεδόν των σωματείων του Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνοντας ανοιχτά τη στήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας για απορρόφηση στο Πυροσβεστικό Σώμα. Την πορεία επίσης στήριξαν και τα περισσότερα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΠΟΠΥΣΥΠ, χωρίς όμως την έμπρακτη στήριξη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουμε, την οποία μάλιστα πληρώνουμε αδρά καθώς ήμαστε με διαφορά το μεγαλύτερο Σωματείο με τους περισσότερους συνέδρους.

Όλα αυτά για να επιτευχθούν χρειάστηκαν ώρες δουλειάς και χρήματα. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έχουν γίνει και όλα όσα πρέπει να πληρωθούν άμεσα για τη δημιουργία του νόμου από το δικηγορικό γραφείο, ζητάμε άμεσα από τα μέλη μας να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους που έχει οριστεί στα 20€ ανά έτος ώστε να καλυφθούν κάποια από τα έξοδα όπως άλλωστε ορίζει ο νομοθέτης για όλα τα σωματεία.

Παράγουμε έργο, έχουμε φωνή, είμαστε και πάλι υπολογίσιμοι. Συνάδελφοι, το εν λόγω ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την απορροφησή μας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σε αυτή τη μάχη καλούμε κάθε συνάδελφο να συστρατευτεί με εμάς.

Τελευταία Νέα