21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής για το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , όπου έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Αθανάσιος Ψαρόπουλος, και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Γεώργιος Κολιδάκης, ο Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρέπει να ολοκληρωθεί μία σειρά από σημαντικά ζητήματα

Ένα από αυτά που ανέφερε είναι:
👨‍🚒 Την ενίσχυση του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας με ανθρώπινο δυναμικό, προσλαμβάνοντας 500 πυροσβέστες κατ’ έτος, μέχρι την κατά το δυνατόν κάλυψη των οργανικών κενών, αλλά και τη μείωση του Μ.Ο. ηλικίας, που σήμερα ανέρχεται στα 47 έτη.
❗️Να υπενθυμίσουμε στον κ. Τουρνά πως σύμφωνα με επίσημη μελέτη, η οποία έχει γνωστοποιηθεί τόσο στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, όσο και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και σε όλους τους Εποχικοί Πυροσβέστες, ότι το μείζον πρόβλημα στο Σώμα ΔΕΝ είναι το υψηλό όριο ηλικίας, καθώς ο αριθμός συνταξιοδοτήσεων κάθε έτος είναι μεγάλος, συνεπώς το όποιο υψηλό όριο αναφέρεται, έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία έτη.
🎯 Αντιθέτως, αυτό που υπάρχει είναι ένα τεράστιο ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΚΕΝΟ σε ηλικίες 28-43 ετών. Αυτό το κενό προέκυψε καθώς τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν προχώρησε σε προλήψεις μόνιμου προσωπικού. Είναι ένα κενό που μπορεί να καλυφθεί ΜΟΝΟ από Εποχικούς Πυροσβέστες καθώς η εμπειρία που διαθέτουμε είναι πολύτιμη και αδιαμφισβήτητη.
❗️Οι εμμονές οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα…

Τελευταία Νέα