21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της της Πλεύση Ελευθερίας, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με το εάν προτίθεται η Ελληνική Κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους Εποχικοί Πυροσβέστες, ο Υφυπουργός μας κ. Ευάγγελος Τουρνάς, απάντησε αρνητικά δηλώνοντας πως το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας ΔΕΝ έχει οργανικά κενά

❗️Να υπενθυμίσουμε στον Υφυπουργό μας ότι στην οργανική δύναμη του ΠΣ υπάρχουν σήμερα περίπου 13.951 Πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με το ΠΔ 79/20, η οργανική δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχεται σε 17.387 άτομα, το οποίο μάλιστα έχει συνυπογράψει και ο ίδιος ο Υφυπουργός.

Απ’ την ανάγνωση του ΠΔ προκύπτει ότι η οργανική δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος προκύπτει από το άθροισμα των Υπαλλήλων που έχουν σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και συγκεκριμένα από τους Μόνιμους, τους ΠΠΥ και τους ΕΜΟΔΕ & 7ετείς Πυροσβέστες

✔️Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος σήμερα είναι περί τους 13.951, η διαφορά που προκύπτει είναι 3.436 ΚΕΝΑ, που ουδόλως θα πρέπει να συγχέονται με τις θέσεις που εγκρίνονται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών για να προσλαμβάνονται Εποχικοί Πυροσβέστες.

👎Τεχνηέντως ο Υφυπουργός του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνάς, στον αριθμό των 13.951 Πυροσβεστών, αθροίζει στην οργανική δύναμη του Σώματος και τους 2.500 Εποχικούς Πυροσβέστες, κάτι που δεν προβλέπεται από το ΠΔ 79/20 (καθώς οι εποχικοί είναι συμβασιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις), βγάζοντας λανθασμένα το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν οργανικά κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα!

Τελευταία Νέα