25/03/2023

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Συνάντηση με τον Γ.Γ.Π.Π κ.Βασίλη Παπαγεωργίου είχαν ο Αλέξανδρος Καραδελής (Πρόεδρος) , ο Αθανάσιος Ψαρόπουλος (Αντιπρόεδρος Β΄) και το μέλος του Σωματείου μας Παναγιώτης Σ.

🚒 Συνεχίζοντας τον αγώνα για την διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, εκπρόσωποι του Σωματείου μας συναντήθηκαν στις 24/02/2021 με τον Γ.Γ.Π.Π. κ. Βασίλη Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Καραδελής (Πρόεδρος) και ο Αθανάσιος Ψαρόπουλος (Αντιπρόεδρος Β’), συνοδευόμενοι από το μέλος του Σωματείου μας Παναγιώτη Σ. (πρόκειται για τον συνάδελφο από την Χαλκιδική που υπέστη σοβαρό τραυματισμό εν ώρα υπηρεσίας), έθεσαν όλα τα σοβαρά θέματα επί τάπητος, τα οποία συζητήθηκαν σε θετικό κλίμα. Ειδικότερα:

➡️ ΜΑΠ: Τρέχει ήδη διαγωνισμός προκειμένου και οι 2.500 Εποχικοί Πυροσβέστες να προμηθευτούν τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας (αν όχι με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τουλάχιστον κατά τη διάρκειά της). Στις αποθήκες υπάρχουν διαθέσιμα δασικά κράνη, τα οποία δεν διανεμήθηκαν, αφού δεν επαρκούσε ο αριθμός για όλους τους συναδέλφους. Η πρόταση του Σωματείου μας ήταν να προηγηθούν τα Πεζοπόρα Τμήματα της ΕΜΑΚ ώστε να γίνει η αρχή και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού να λάβουν και οι υπόλοιποι.

➡️ Τραυματισμός εν ώρα υπηρεσίας: Μια ομολογουμένως αξιοσημείωτη ΝΊΚΗ για το Σωματείο μας. Σύσσωμη η πολιτική και φυσική ηγεσία “έσκυψε” πάνω από το δίκαιο αυτό αίτημα μας, βλέποντάς το με ανθρωπιά και διαβεβαιώνοντάς μας ότι έχει ξεκινήσει ήδη η αλλαγή του υπάρχοντος Νομοθετικού Πλαισίου, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση των συναδέλφων που τραυματίζονται σοβαρά εν ώρα υπηρεσίας.

➡️ Υγειονομικές εξετάσεις επαναπρόσληψης: Στόχος μας ήταν να μειωθεί ο αριθμός των ιατρικών εξετάσεων, κάτι το οποίο δεν τελεσφόρησε, λόγω της ιδιαίτερης παρούσας κατάστασης. Επιτύχαμε όμως να διευρύνουμε το χρονικό περιθώριο παράδοσης των ιατρικών εξετάσεων. Αρχές Απριλίου λοιπόν, θα έχουμε τις καρτέλες στα χέρια μας, ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε τα ιατρικά ραντεβού με μεγαλύτερη χρονική ευχέρεια.

🎯 Αξιοποίησή μας στο ΠΣ: Υπήρξε για ακόμη μια φορά η διαβεβαίωση ότι η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία του ΠΣ έχουν την πρόθεση να αξιοποιηθούμε από το Σώμα, αφού έχει αναγνωριστεί ο επαγγελματισμός μας σε όλα τα επίπεδα. Μπορούμε να καλύψουμε επάξια τα μεγάλα οργανικά κενά του Σώματος, αλλά και το ηλικιακό κενό που έχει διαπιστωθεί στις τάξεις του Πυροσβεστικού Προσωπικού.

📌 Στη συνάντηση παρευρέθη για λίγα λεπτά και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος σημείωσε ότι τον απασχολεί η διαιώνιση της τριχοτόμησης των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και έδειξε τη διάθεσή του να επιτευχθεί επιτέλους η ομοιογενοποίηση στο Σώμα. Η συζήτηση έκλεισε με τον Γ.Γ.Π.Π. να τονίζει πως είναι στο πλευρό μας και θα συνεχίσει να στέκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Τελευταία Νέα