19/04/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Ευάγγελος-Άγγελος Τσουκαλάς μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.), Γεώργιο Γουρδουράκο και το μέλος του προεδρείου της, Αθανάσιο Κορμπύλα

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πραγματοποίησε στις, 26/09/2022, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Ευάγγελος-Άγγελος Τσουκαλάς μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.), Γεώργιο Γουρδουράκο και το Μέλος του Προεδρείου της, Αθανάσιο Κορμπύλα.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν αυτό της απορρόφησής μας χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς.
Ο κ. Υπουργός δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο αίτημά μας για το ηλικιακό και δεσμεύτηκε να μάς στηρίξει, αν προκύψει θέμα χαμηλού ηλικιακού ορίου, ενώ παράλληλα μάς έδωσε παραδείγματα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να στηρίξει τη θέση μας.
Όσον αφορά ΟΜΩΣ το θέμα της προκήρυξης, μάς δήλωσε ότι ΔΕΝ υπάρχει κάτι για εμάς στον προϋπολογισμό για το 2023, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε δεν έχει δεχτεί ως τώρα κάποιο αίτημα από την Πολιτική μας Ηγεσία για να γίνουν προσλήψεις εντός του επόμενου έτους.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Για ποιον λόγο τόσο καιρό η Πολιτική μας Ηγεσία μάς έλεγε ότι προσπαθεί να μάς απορροφήσει, έστω και σταδιακά, με την αρχή της αξιοποίησής μας να γίνεται άμεσα, ακόμα και μετά το τέλος της Αντιπυρικής Περιόδου;
Υπάρχει τελικά σχεδιασμός για αξιοποίησή μας στο άμεσο μέλλον ή όχι;
Μήπως δεν θέλουν να μάς αποκαλύψουν τον σχεδιασμό λόγω πολιτικής σκοπιμότητας ή όντως δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι για εμάς;
Σε όλα αυτά απαιτούμε να πάρουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς μας. Πρόκειται για το μέλλον 2.500 οικογενειών!
Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας, όπου χρειαστεί, πάντα με συνταγματικούς τρόπους, προκειμένου να διεκδικήσουμε το εργασιακό μέλλον που μάς αξίζει!

Τελευταία Νέα