21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχαν ο Α. Καραδελής (Πρόεδρος), Π. Ανδριόπουλος (Αντιπρόεδρος) και Γ. Λαδιανός (Μέλος), με τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Γεώργιο Σταμαδιάνο. Τη συνάντηση πλαισίωσαν ο Σύμβουλος του Υπουργού Χρήστος Αυτζόγλου και ο σύνδεσμος ΠΥ στο Υπουργείο Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Βαρούνης.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη των Α. Καραδελή (Πρόεδρος), Π. Ανδριόπουλο (Αντιπρόεδρος) και Γ. Λαδιανό (Μέλος), με τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Γεώργιο Σταμαδιάνο. Τη συνάντηση πλαισίωσαν ο Σύμβουλος του Υπουργού Χρήστος Αυτζόγλου και ο σύνδεσμος ΠΥ στο Υπουργείο Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Βαρούνης.
Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο για το μέλλον μας, ενώ οι παρευρισκόμενοι ήταν απολύτως ενήμεροι για τις θέσεις μας.
Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης ήταν τα ακόλουθα:

  1. Ο Διευθυντής του Υπουργού συμφώνησε με τη θέση μας, ότι οι προσλήψεις μας στο Πυροσβεστικό Σώμα έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια, ίδια με αυτά που προβλέπονται για μόνιμες θέσεις στα Σώματα Ασφαλείας (ΔΜΣ, Αθλήματα, Ειδικές Δυνάμεις, Υγειονομικά κτλ) και ότι και οι δύο σειρές (2019-2020) διαθέτουμε υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ικανότητες ώστε να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα καθήκοντα του Έλληνα Πυροσβέστη.
  2. Τρέχει ήδη διαγωνισμός για 4.000 στολές και λοιπό υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ο οποίος θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία Covid-19), έτσι ώστε κάθε συνάδελφος να διαθέτει προς χρήση τουλάχιστον δύο στολές.
    Ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι να είμαστε απολύτως έτοιμοι στην αρχή της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.
  3. Μας διαβεβαίωσαν ότι η διάθεση και πρόθεση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι να απορροφηθούμε ως ΠΠΥ, επισημαίνοντας ότι όλοι διαθέτουμε τα τυπικά προσόντα και την ηλικία για να μονιμοποιηθούμε μετά το πέρας της πενταετίας. Αυτό θα συμβεί σε βάθος χρόνου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
    Μετά από τον γόνιμο διάλογο που είχαμε, ο Διευθυντής του Υπουργού μάς διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες του γραφείου του είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε.
    Είμαστε βέβαιοι ότι το Υπουργείο συμμερίζεται το δίκαιο των θέσεων μας και το Σωματείο μας θα συνεχίζει να πιέζει προς πάσα κατεύθυνση, έτσι ώστε οι συνθήκες αξιοποίησής μας να “ωριμάσουν” γρηγορότερα.

Τελευταία Νέα