21/02/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για την ΕΜΑΚ

Συντασσόμαστε με τους συναδέλφους που δικαιολογημένα αντιδρούν στην εν λόγω απόφαση, περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ.
💉 Ο εμβολιασμός αφενός αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος, αφετέρου όμως δεν μπορεί να γίνει αναγκαστικός.
👨‍🚒 Με την εν λόγω απόφαση προσβάλλεται η προσωπικότητα των συναδέλφων που υπηρετούν για χρόνια και με ζήλο στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών και παραβιάζεται το Άρθρο 5 του Συντάγματος περί της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και των προσωπικών ελευθεριών.
⏰Το χρονικό περιθώριο που έχει οριστεί για τον εμβολιασμό είναι πολύ μικρό και απολύτως πιεστικό.
🚒 Η αντικατάσταση των ειδικά εκπαιδευμένων και εξειδικευμένων συναδέλφων που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ (Δύτες, Ορειβάτες, Εκπαιδευτές Σκύλων έρευνας & διάσωσης, κλπ) είναι απολύτως αδύνατη από συναδέλφους που δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και την απαραίτητη εμπειρία.
🇪🇺 Σύμφωνα με το ψήφισμα του 2361/2021 του Συμβουλίου της Ευρώπης, πέραν των άλλων οδηγιών, ζητά από τα Ευρωπαϊκά Κράτη να διασφαλίσουν την ενημέρωση του κοινού ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι δεν θα υποστούν κανενός είδους πίεση οι πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν.
Ευελπιστούμε, να ληφθεί υπόψιν η δικαιολογημένη ανησυχία των συναδέλφων και κυρίως να τηρηθούν τα συνταγματικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες του κάθε Πυροσβέστη, του κάθε Έλληνα πολίτη.

Τελευταία Νέα