19/04/2024

ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Ψήφιση στη Βουλή του Νομοσχεδίου για την ανασύσταση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

ΚΥΣΕΑ και αλλαγές στο ΠΣ μετά την ψήφιση στη  Βουλή του  Νομοσχεδιου για την ανασύσταση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

Τομή για τον διαλειτουργικό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας της χώρας, κρινεται το Νομοσχέδια που ψηφίστηκε στη Βουλή (04/02) και περιλαμβάνει αλλαγές στην ανασύσταση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είχε προηγηθεί η παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης  της Βουλής (24/01) υπο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νικο Χαρδαλια. Το νέο Νομοσχέδιο, φέρει την υπογραφή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και 14 συναρμοδίων Υπουργών.

«Πρόκειται για ένα ογκοδέστατο Νομοσχέδιο που αποτελεί αφετηρία και τομή, ως το πρώτο κεφάλαιο αλλαγών τόσο για την Πολιτική Προστασία όσο και για το Πυροσβεστικό Σώμα», σημειώνουν Υπηρεσιακοί παράγοντες στο Nantiareport.gr.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές αύριο Πέμπτη (06/02) αναμένεται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ αφετηρία για τις Κρίσεις των Αξιωματικών του ΠΣ, με αλλαγές σε επιτελικές θέσεις. Θεωρείται δεδομένο η αλλαγή του Αρχηγείου του ΠΣ ενώ εξετάζεται ως  και η κατάργηση θέσης -με μείωση κατά μία θέση – μεταξύ των Υπαρχηγών του ΠΣ .

Τελευταία Νέα